Gratis intake gesprek

Zo gaan we te werk

In enkele stappen gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor jullie probleem. Lees hieronder hoe we deze stappen doorlopen.

Intakegesprek

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek beantwoord ik jullie vragen en geef ik uitleg over de procedure. De mogelijkheden die er zijn komen aan de orde en we kijken of het samen klikt. Mediation is immers maatwerk waarbij persoonlijk contact belangrijk is. Na afloop van het gesprek besluiten jullie of jullie met mij het mediationtraject willen opstarten.

Procedure

Als jullie verder gaan met de mediation ontvangen jullie de mediationovereenkomst. Deze overeenkomst nemen we samen door en we bespreken de uitgangspunten van mediation.
Dit zijn vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding.
Gaan jullie hiermee akkoord, dan wordt de overeenkomst ondertekend en gaan we samen aan de slag. Gedurende de mediationgesprekken bespreken we jullie huidige situatie en de door jullie gewenste toekomstige situatie. Gegevens die nodig zijn, voor het onderzoeken van de mogelijkheden, worden geïnventariseerd en verzameld.

De door jullie gemaakte afspraken worden vervolgens vastgelegd in een convenant en een ouderschapsplan (indien van toepassing). Daarna start ik de procedure bij de rechtbank op en hoef je zelf niet naar een advocaat om je scheiding af te ronden. Zodra de scheiding formeel is afgewikkeld vindt er nog een nazorggesprek plaats. Hierin kunnen we bijvoorbeeld fiscale zaken doornemen, pensioenformulieren invullen en beantwoord ik graag jullie vragen.

Tarief

De duur en de kosten van de mediation zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan jullie eigen wensen en jullie persoonlijke situatie zoals wel of geen kinderen, een eigen woning of een eigen bedrijf. Standaard hanteer ik een uurtarief en daarnaast worden de bijkomende griffiekosten in rekening gebracht. Gaat jullie voorkeur uit naar een pakketprijs, dan is dit ook mogelijk. Jullie maken tijdens het gratis kennismakingsgesprek zelf een keuze uit de beide mogelijkheden.

Hoeveel gesprekken er gaan plaatsvinden is vooraf lastig te zeggen. Gemiddeld genomen vinden er drie tot vijf sessies plaats van ongeveer 1,5 uur.

Naast de complexiteit van de situatie is ook jullie eigen inzet belangrijk. Als jullie mediator voer ik niet alleen gesprekken met jullie maar ga ik ook:

  • het scheidingsconvenant opstellen;
  • als er kinderen zijn, de afspraken ten aanzien van hen vastleggen in een ouderschapsplan;
  • diverse berekeningen maken en het noodzakelijk uitzoekwerk doen;
  • de juridische en formele afwikkeling van de scheiding regelen.

De kosten van de mediation worden vaak gedeeld, maar je kunt ook een andere verdeling kiezen. Jullie keuze wordt vastgelegd in de mediationovereenkomst.

Het eindresultaat

Het resultaat van de mediation is dat de door jullie gemaakte afspraken duidelijk op papier zijn vastgelegd in de vorm van een convenant en/of ouderschapsplan. Deze afspraken worden door de Rechtbank bekrachtigd en daarna wordt de echtscheiding ingeschreven bij de burgerlijke stand.