Gratis intake gesprek

Scheiden… en dan?

Het besluit is genomen, jullie gaan uit elkaar. De een zag het aankomen en voelde dat er iets was …. maar wat? Voor de ander was het bericht net als een donderslag bij heldere hemel. Wie de boodschap ook heeft gebracht en hoelang het geduurd heeft om het besluit te nemen, scheiden is een emotioneel en pijnlijk proces. Niet alleen voor jullie, maar ook voor jullie kinderen.

En dan? Wat komt er allemaal bij een scheiding kijken?

Alimentaties

Niet alleen tijdens een relatie, maar ook daarna zijn partners verplicht elkaar te onderhouden. Het gevolg hiervan is dat men ook na de scheiding een bijdrage moet leveren aan de kosten van elkaars levensonderhoud. Is het inkomen van beide partners ongeveer even hoog, dan kan het zijn dat betalen van partneralimentatie niet nodig is. Bij een groot verschil, kan degene met het laagste of geen inkomen, partneralimentatie aanvragen. De ander moet dan wel voldoende draagkracht hebben om deze alimentatie te betalen.

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie

Op basis van de wet ben je als ouder verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van je kinderen. Tot de leeftijd van 21 jaar is er zelfs sprake van een onderhoudsplicht.

Lees meer..
Partneralimentatie

Partneralimentatie

Niet alleen tijdens een relatie, maar ook daarna zijn partners verplicht elkaar te onderhouden. Het gevolg hiervan is dat men ook na de scheiding een bijdrage moet leveren aan de kosten van elkaars levensonderhoud.

Lees meer..